Press

Националното предателство "Южен Поток"

ujen potokДокументът, публикуван по-долу за пръв път става публичен. Изготвен е в края на 2013 и в него са разписани предложенията за промяна на българското законодателство, които са буквално спуснати на БЕХ, на българското правителство и на Народното събрание от фирмите, представляващи "Южен Поток", разбирай от Русия.

Предложението за промяна в закона относно морския газопровод е с гриф "Поверително". Информацията за него беше огласена първо от Реформаторския Блок. Активисти на РБ получиха по ЗДОИ (с решаващата помощ на адв. Александър Кашъмов от Програма "Достъп до информация"), списък на документооборота свързан с проекта "Южен Поток". Пълният текст на предложението обаче не беше публикуван до момента.

Документите са предоставени на Биволъ от Илиян Дуков, координатор на ПП "Глас Народен"

"Моята цел е същата като вашата, както и политическата изява, за да мога реално да променям нещата. Важно е хората да са информирани и да се пипа в правилната посока - прозрачност и разкрития" - коментира за Биволъ г-н Дуков.

Прочитът на тези документи показва черно на бяло как българското законодателство се моделира в изгода на руския проект и с неприкритото намерение да се заобиколят европейските правила на Третия енергиен пакет.

Печалният край на този предателски акт е известен: ЕК спря еврофондовете и под общ европейски и американски натиск проектът "Южен Поток" беше замразен. За пореден път репутацията на България в Европа и в света бе сериозно увредена.

На ход е Прокуратурата.

 

Search