TV Stations

maria vaklinovaБТВ Новините: Ход на делото не е даден, а прокуратурата прекрати досъдебното производство към част от обвиняемите ... "Мотивите не са ясни. В крайна сметка се увеличава рискът хората, които носят отговорност, да се измъкнат", заяви адвокатът на Мария Ваклинова - Александър Кашъмов.

slavi trifonov 2020Водещ: Така, аз искам да поговоря, всъщност "да поговоря" не е точните думи. Искам да разбера повече, искам и вие да разберете повече, искам да ни е по-ясно, защото има предложение за закон срещу фалшивите новини, и повече и за достъпа до информация в България. При мене е адвокат Александър Кашъмов. Здравейте, добър вечер!

Гост: Здравейте, добър вечер!

petcov"Точно на това място в  Силистра преди няколко дни полицаи спират автомобила на гражданския активист Димитър Пецов..."

Адв. Кашъмов: "... Така че това са поредица от странни обстоятелства, които маркират предположение, че по-скоро се касае за злоупотреба с права от страна на някои служители на МВР и може би свързани с тях местни величия, отколкото

kashumov btv echr 1България още не е поискала от Съда в Страсбург временно изключение от Европейската конвенция за правата на човека и основните свободи. Това каза пред BTV външният министър Екатерина Захариева. "Член 7 гласи, че никой не може да бъде наказван, без наказанието да е предвидено в закон и без това поведение да е предвидено, че се наказва. Този принцип съществува още от Римското право и той пази хората от репресия за нещо, което те не са подозирали, че противоречи на закона", каза адвокат Александър Кашъмов.

kashumov 7 8 1Добър вечер, уважаеми зрители, вие сте с публицистичното предаване Студио Х. ... Уважаеми зрители, докато държавата е в извънредно положение, Менда Стоянова прокара поредния си абсурден законопроект в парламента. Този път целта е да се ограничи сериозно достъпа на гражданите и на медиите до обществена информация, свързана с работата на държавата. За да коментираме този казус, по скайп ще разговаряме с адвокат Александър Кашъмов от Фондация "Програма Достъп

evropa sutrinВ предаването по ТВ Европа "Европа сутрин": Адв. Александър Кашъмов е в студиото, за да коментираме последните събития, най-вече това със два центъра - прокуратурата и президентската институция. Здравейте и добре дошли!"

"Здравейте!"

"Всички си задаваме въпроси, може ли и как президентът да бъде разследван, и с оглед последните извадени записи

novinite na novaТрите имена и адрес на избирателите са личните данни, които всеки може да види от улицата. Личните ни данни обаче се защитават от закон, европейски регламент и Конституцията, обяснява адвокат Александър Кашъмов.

btv noviniteБТВ новините: 67% от европейците знаят за съществуването на Общия регламент за защита на личните данни на територията на ЕС или както е по-известен този документ - GDPR... Сред другите причини европейците да пропускат текстовете е и подценяване на значението им. Според адвокат Александър Кашъмов обаче това е грешка. "Проблемът може би е по-скоро там, където няма опция примерно човек да се откаже от това да се събират за него лични данни. Иначе хората трябва да се информират. Виждате, че все повече ... и скандалът с личните данни на НАП показва това - хората все повече трябва да се образоват", категоричен е Кашъмов.

novinite ntvПри подобни разследвания обаче има дупка в закона - фирмите не са задължени да декриптират информацията в полза на службите. „Тук има празнота в законодателството. Няма ред, по който да бъде задължена фирмата да съдейства, но е възможно експерт да работи по преодоляването на това криптиране. Такъв казус трябва да се реши от съда при нежелание някой да съдейства”, каза пред Нова телевизия адвокатът Александър Кашъмов от програмата „Достъп до информация”.

btv tazi sutrin 2БТВ, Тази сутрин: Александър Кашъмов от "Програма достъп до информация" не отхвърли възможността хората да бъдат изнудвани заради информацията, която изтече. "Това би било нарушение на закона, в някои случаи - и престъпление", заяви той.

Кашъмов бе катеоричен, че българските институции трябва сериозно да погледнат на случая, а българското общество да бъде информирано.

btv nap techАко данни на човек, които се съдържат в документите на НАП, изтекат примерно в публичното пространство, и това доведе до определени коментари на факти и обстоятелства, свързани с този човек, тогава той би могъл да претендира и неимуществени вреди, заяви Александър Кашъмов от Програма "Достъп до информация".

Page 1 of 8

©2022 Всички права запазени! Александър Кашъмов - официален сайт. Уеб агенция Кая Про ООД.
Материали от този сайт могат да бъдат публикувани в други медии само ако бъде цитиран източникът.

Search