Референции

Петър Пенчев   
9 юли г. 20:00
АНТИЯДРЕНО СЪОБЩЕНИЕ:
Върховният административен съд на Република България - Петчленен състав - II колегия, реши ОКОНЧАТЕЛНО за незаконносъобразна процедурата по ОВОС за подновяването на Ядрения реактор в ж.к. "Младост" в София.
Лично благодаря за неоценимата БЕЗПЛАТНА адвокатска помощ на Александър Кашъмов от Програма Достъп до Информация(даже ми спести претендираните разноски към моята личност по делото от МОСВ и Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика - когато аз съм защитавал обществения интерес?

Блог на Мартин Димитров – MartinDimitrov.com

Промените в закона за електронните съобщения
14-01-2010
Срокът за промяна между първо и второ четене на Закона за електронните съобщения е 18/01/2010 до 18 часа. Вижте по-долу това, което сме подготвили до момента. Специално благодаря на Александър Кашъмов и Програма достъп до информация за изработването на тези промени.

OSCE - Мисия в Черна гора

Благодарствено писмо

Мисията в Черна гора на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа изразява своята благодарност за дългосрочната помощ и консултации, предоставени за развитието на законодателството за свободен достъп до информация. Вашият професионален опит, познания и отдаденост допринесоха за успешното приемане и подкрепа за ефективно прилагане на Закона в Черна гора. Вижте писмото.

Костас Калогиру, Планет

Аз, подписаният Костас Калогиру, в качеството ми на съдружник в Планет и Директор на Проекти, с настоящето декларирам, че Александър Кашъмов си сътрудничи с Планет в качеството му на външен консултант на проекта основа. И по двата проекта Александър демонстрира отлично познаване на специфичните особености на българската антикорупционна стратегия, законодателство и правни практики, както и отлично познаване на европейските стандарти и най-добри практики в сферата на борбата с корупцията и престъпността. Вижте писмото.

bTV
Журналистът от bTV Генка Шикерова беше наградена за работата си в областта на достъпа до информация, в Международния ден на правото да знам.

"Този договор го имаме благодарение на Александър Кашъмов от програма Достъп до информация. И двамата коментирахме, че това да го имаме е важно, защото показва и желанието на МВР да бъде по-прозрачно в работата си, което и на двамата ни направи положително впечатление”, заяви Генка Шикерова.

Вижте видео от събитието.

Христо Христов -  Държавна сигурност.com

Приносът на Александър Кашъмов за достъпа до документите на ДС
Александър Кашъмов е поканен да предложи конкретни текстове, уреждащи въпросите за достъпа. Юристът изготвя цялата глава за достъпа в бъдещия закон, като процедурата е обвързана с правилата в Закона за достъп до обществена информация. Тези текстове са внесени във вътрешната комисия от членовете й Елиана Масева и Атанас Атанасов, тогава депутати от ДСБ и са гласувани по-късно от парламента във вида им, предложен от експерта от фондация „Програма достъп до информация”.

Open Society Justice Initiative

От името на „Правна инициатива Отворено общество” нека Ви благодаря за приноса в серията от срещи и международен семинар за достъпа до информация в Аржентина и Чили.

И в двете държави Вашия специфичен опит от България в писането на законопроекти и прилагането на законодателството за достъп до информация, както и сравителноправните ти познания, бяха неоценими. Ние и партньорите ни оценяваме Вашите отлични и добре подготвени презентации и съществения ти принос към развитието на законите за достъп до информация в двете държави. Вижте писмото.

Арена Медия Русе

Уважаеми господин Кашъмов,
Приемете най-сърдечните благодарности на Арена Медия Русе за навременната и професионална помощ, която ни оказахте в случай на жалба срещу нас, отправена до Комисията за защита на личните данни. Благоприятното за нас решение на КЗЛД се позовава в голямата си част на аргументите, изтъкнати от Вас по време на заседание на Комисията. Вижте писмото.

Search